Új PIC-es panelmérő II nyákok

Augusztusban a Satronik, ahol eddig gyártattam a nyáklapjaimat, véglegesen bezárt. Ezért új nyák-gyártó céget kellett keresnem. 6-8 helyről kértem árajánlatot, végül a Satronik által is javasolt Turbo Plus Kft-nél maradtam. Az akkoriban frissen publikált SMPS Labortápegység II áramköröm nyákjait azonnal megrendeltem tőlük, a PIC-es panelmérő II nyákjait viszont nem. Azért nem, mert annak a műszernek az utódja, a PIC-es panelmérő III már nagyon úgy nézett ki hogy hamarosan elkészül. És akkor már inkább a panelmérő III nyákjait szerettem volna gyártatni, mert az első adag panel gyártatása a gyártáshoz szükséges filmek elkészítése miatt sokkal drágább. Azonban idő közben kiderült hogy sajnos tovább fog tartani a panelérő III fejlesztése mint azt szerettem volna, egyrészt azért mert egyéb fontosabb dolgaim akadtak, másrészt pedig sajnos a panelmérő III váltakozófeszültségű mérésének megvalósítása nem olyan egyszerű szoftveres feladat mint azt én elsőre gondoltam. Közben ráadásul nagyon sokan jelentkeztek hogy szeretnének a panelmérő II-ből kapni ilyen-olyan formában. Végül mégiscsak elküldtem a gyártásba a panelmérő II terveit és tegnapra el is készült 12db panel. Ebből 4-5db már rögtön el is kelt. Viszont ha már új filmek lettek legyártva, akkor kicsit módosítottam a terven. A nyák az teljesen ugyan az, csak a pozíciószita lett más. Az SMPS Labortápegység II nyákjához hasonlóan mostmár a panelmérő II-n is az összes SMD alkatrész helye be van keretezve a könnyebb beforrasztás végett. Illetve a nyák felső oldalán is mostmár be vannak keretezve, jelölve a huzallábas alkatrészek körvonalai.

 

A PIC-es panelmérő II tehát ismét rendelhető! A rendelési űrlapját újra aktiváltam az oldalon.

 

Az új panelok így néznek ki egyébként:

 

Üdvözlőszövegek

Alább a HE-ről kimoderált, a panelmérőm üdvözlőszövegével kapcsolatos hozzászólásom olvasható. Mert politizáltam benne. Bizony ám!

 

 

Az üdvözlőszövegekről annyit, hogy nincs politikai üzenete. Pont. Nem tehetek róla hogy egyes emberek fejében ez politikai üzenetet jelent, az én szemszögemből nem az. Ez olyan mint itt a HE fórumon a "nyák"-nak van egy teljesen egyértelmű jelentése, pedig egy más közegben, például a nőgyógyászok körében totálisan más jelentéssel bír ez a kifejezés. A mi fejünkben a nyák ezt jelenti, a nőgyógyászokéban pedig egészen mást. Számomra ez egy egyszerű köszöntés. Azokban a körökben ahol én mozgok, általában így szokás köszönni, én ezt szoktam meg. Egész egyszerűen ezért köszön így a műszerem. És miért köszön egyáltalán? Meg kell nézni a mai "okos" eszközöket. mobiltelefon, televízió stb. Ezeknek mindnek van bekapcsoláskor egy valamiféle üdvözlő képernyője, hangja, csippanása, animációja, bármije. Innen jött az ötlet. Karakteres LCD-n azonban korlátozottak a lehetőségek, azért lett szöveg. Az én Samsung televízióm minden bekapcsoláskor lejátszik egy dallamot, amit ráadásul ki se tudok kapcsolni. Engem ez nem zavar, de lehet hogy fél év múlva alakul egy politikai mozgalom ami egy ehhez hasonló dallamot használ majd a reklámjaiban vagy mittudomén. :-D Ráadásul ezért a televízióért még fizettem is! A panelmérőm szoftvere meg ingyen van.
Na jó oké-oké, de az egy k***a tévé, ez meg egy műszer, ennek mi a bánatért kell köszönnie?! :-D
Rövid ideig dolgoztam a Samsungban és ott elképesztően komoly műszerekhez fértem hozzá és dolgoztam velük. Több millió, sőt több tízmillió Forintos eszközök is voltak köztük. És az egyik ilyen csodaműszer, konkrétan egy jelgenerátor a kijelzőjén bekapcsolás után köszönt, elmondta hogy milyen verziója van, mikor készült és azóta sem tudom mire vélni de a programozója még egy bénán megrajzolt logót, egy nagy mosolygós smile-t és a nicknevét is odaírta. Gondoltam ha egy ilyen műszerben ezt lehet, akkor enyémben is! :-D Ja és még az asztali multiméteremnek is vannak üdvözlőszövegei amúgy, bár ő köszönni pont nem szokott. Bunkó egy műszer! :-)

Egyébként érdekes, eddig a panelmérőimet megépítők kb 2%-a tette szóvá ezt, és kb pont fele-fele arányban voltak azok akiknek nem tetszett. És dobpergés...... minden második azt mondta hogy ez így pont jó hogy benne van és örülnek neki. Sőt, egy ember volt aki külön kérte hogy nem-e lehetne hogy átírom neki a programot hogy tovább látszódjon. :-)

 

Ez ki lett moderálva, ami után ezek születtek de sajnos ezek is ki lett törölve:

 

Új weboldal-motor!

Több heti munka árán a pa-elektronika.hu weboldalam motorját a korábbi Joomla 1.5-ről lecseréltem Joomla 2.5-re. Erre már több okból is rég szükség volt, Tommy barátomnak köszönhetően végre sikerült is megtenni. Az új oldalon elérhető minden korábbi cikk, a webhely elrendezése maradt a korábbi pár apróbb módostással. Néhány régi komponens nem jelent meg a 2.5-re, ezért újak után kellett néznem. A szavazások és az űrlapok le lettek cserélve jobbra, szebbre és okosabbra. A cikkek végén a hozzászólás lehetőésége ugyan úgy megmaradt és magukat a korábbi hozzászólásokat is átmentettük. Sajnos azonban az utóbbi 2-3 hétben íródottakat már nem tudtam visszaállítani mert a webhely lementése azok megírása előtt történt. Az oldalnak készítettem egy új stílust is melyben az általam nagyon kedvelt kaliforniai cseresznye bútorlap lett a háttér, két saját készítésű asztalomnál használtam ezt az anyagot.

 

Nagyon sokan kérdezték eddig hogy hol lehet a weboldalra regisztrálni. A válasz erre az volt hogy sehol, hiszen minden cikk és minden funkció elérhető volt regisztráció és bejelentkezés nélkül. Így nem volt rá ok hogy a regisztrációt engedélyezzem az oldalra. Viszont mostmár az új motorban működik a regisztráció és mostantól hozzászólást írni és szavazni csak bejelentkezés után lehet. Cserébe nem kell mindig külön nevet megadni, capchát beírni és mostantól avatar-kép is megjeleníthető a hozzászólásainknál.

 

A sok külföldi látogató miatt az új weboldalt felkészítettem a kétnyelvűségre, a magyar mellett angolra is át lehet váltani. Sajnos azonban egyenlőre angolul egyetlen cikk sem elérhető és fogalmam sincs hogy ez mikorra fog megváltozni. Saját magam biztos hogy nem állok neki teljes egészében lefordítani a jó hosszú cikkeimet. Reménykedek benne hogy esetleg lesz majd egy erre, vagy akár csak 1-1 cikk lefordítására vállalkozó kedvű illető.

 

Ellenőriztem elvileg mindent de ha valaki hibát, hibás linket vagy bármi hasonlót talál kérem jelezze e-mailben vagy itt eme cikk hozzászólásainál!

Keresés

Saját menü

Szavazás

Melyik kapcsolást szeretnéd hogy mihamarabb elkészüljön?


Forrasztóállomás III. - 26.7%
PIC-es panelmérő III. - 3.2%
PIC-es panelmérő IV. - 1%
PIC-es panelmérő V. - 3.6%
Labortápegység II. - 46.4%
PIC-es vezérlőmodul - 4.1%
Precíziós árammérő - 3.9%

Összes szavazat: 1365
The voting for this poll has ended on: 02 júl. 2015 - 00:00

Szavazás

Hogy tetszik az új oldal?


Fantasztikus! - 50%
Tetszik - 47.5%
Elmegy - 0%
Lehetne jobb is - 2.5%
Pocsék - 0%

Összes szavazat: 40
The voting for this poll has ended on: 09 márc. 2015 - 00:00

Olvasók az oldalon

Oldalainkat 93 vendég és 0 tag böngészi

Online felhasználók

None